MAISTO PAPILDAI VAIKAMS

Rudenį vaikams sugrįžus į mokyklas, popamokinius užsiėmimus ir būrelius, mokymosi įstaigose greitai pasirodo pirmieji peršalimo požymiai – kosulys ir sloga. 🧒👧
Tuo tarpu tėvai susiduria su tradiciniu galvosūkiu kaip stiprinti vaikų sveikatą ir apsaugoti vaikus nuo ligų. Dažnai kaip papildoma priemonė organizmo stiprinimui pasirenkami maisto papildai.

▪ Maisto papildų vaikams pasirinkimas yra itin platus – rinkoje siūloma įvairiausių vitaminų, mineralų ir kitų preparatų, skirtų „stiprinti vaiko imunitetą“, „apsaugoti nuo virusų ir uždegimų“, „pagerinti bendrą sveikatą“, „palaikyti psichologinę gerovę“. Tačiau dėl gausos, o neretai ir minėtų skambių teiginių, sunku savarankiškai išsirinkti tinkamą produktą.

▪ Netinkamas pasirinkimas gali ne tik nesuteikti norimo poveikio, bet ir pakenkti vaiko sveikatai. Labai svarbu konsultuotis su gydytojais arba vaistininkais, kurie gali rekomenduoti, kokie maisto papildai yra tinkamiausi pagal individualius vaiko poreikius ir sveikatos būklę.

▪ Renkantis maisto papildus reikėtų atidžiai peržiūrėti sudedamąsias dalis, aktyviųjų medžiagų dozę paros normoje, įvertinti maisto priedų kiekį. Kai kuriuose papilduose gali būti tokių maisto priedų kaip saldikliai, dažikliai ar konservantai, todėl svarbu įsitikinti, kad maisto papildas skirtas vaikams, nėra apribojimų. Konsultacija su specialistu padės išvengti netinkamų pasirinkimų ir parinkti produktą, kuris atitiks konkrečius vaiko poreikius.

❗Be to, svarbu nepamiršti, kad maisto papildai yra priskiriami maisto kategorijai, jie negali gydyti, o Lietuvoje parduodami maisto papildai privalo būti įtraukti į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos skelbiamą Lietuvoje notifikuotų maisto papildų sąrašą. Ar maisto papildas yra notifikuotas, galite pasitikrinti šiuo adresu Notifikuoti maisto papildai Lietuvoje (vet.lt) Vis dėlto, tėvams dera atsiminti, kad sveikatos stiprinimas neturi apsiriboti tik maisto papildų vartojimu. Subalansuota mityba, kurioje gausu šviežių vaisių ir daržovių, baltymų, gerųjų riebalų, pakankamas fizinis aktyvumas, pakankamas poilsis, tinkama miego trukmė bei grūdinimasis, gali būti veiksmingi būdai stiprinti vaikų imunitetą natūraliai.

Toliau skaitykite

Narystės ir pažymėjimai